PARVOVIRUSTA LIIKKEELLÄ!

Kuopiossa asustava n.3-4 kk vanha pentu on sairastunut parvovirukseen. Pennun kanssa oli käyty Sorsasalossa. Alueella on pidetty Sawo Show ja Sorsasalon kenttällä käy kesäkautena suuri määrä koiria viikottain, joten alueella saattaa olla saastuneita ulosteita. Pentu on onneksi toipumassa!

Vaadimme nyt erityistä huolellisuutta oman koiran terveyden tarkkailuun ja vain terveiden koirien kanssa saa Areenalle ja Sorsasaloon tulla treenaamaan! Muistakaa kerätä kaikki koirienne jätökset pois eikä juomakuppeja saa jättää Areenan lattioille kaikkien käytettäviksi!

Alla Wikipediasta poimittua tietoa:
Koiran parvovirus, lyhyemmin CPV-2 on koirien parvovirusripulin aiheuttaja. Tauti leviää nopeasti ja se on vaarallinen erityisesti pennuille sekä vanhoille ja yleiskunnoltaan heikoille koirille. Parvovirustartunnan oireita ovat ruokahaluttomuus, raju oksentelu, kuume sekä aluksi limainen, myöhemmin verinen ripuli[1]. Taudin itämisaika on 3-8 päivää. Taudille ei ole spesifistä hoitoa, mutta sitä vastaan on kehitetty rokotteita, jotka kuuluvat koiran perusrokotusohjelmaan. Parvovirus on hyvin kestävä ja voi säilyä tartuntakykyisenä sairaan koiran ulosteiden saastuttamassa ympäristössä pitkiä aikoja. Koiran parvovirus ei tartu ihmiseen. Parvovirus tarttuu kosketustartuntana koirasta toiseen. Ulosteiden saastuttaman materiaalin välityksellä tapahtuva tartunta on merkittävässä asemassa.